Rólunk

Cégünk története 2008 őszén kezdődött: a társaságot az akkor már két éve működő, HVG Golden Blog díjnyertes Szeretgom.hu weboldal fejlesztése és üzemeltetése céljából hoztuk létre. A PILAR Kft. 2011-ig lényegében egyszemélyes cégként működött, a hírportál üzemeltetése mellett szoftverfejlesztői-tanácsadói feladatokat ellátva a magyar és az amerikai piacon. A cég ezután két junior webfejlesztővel, majd egy senior java fejlesztővel bővült, és további ügyfeleket szerzett az USA keleti partján Java és Scala egyedi fejlesztéseket végezve. Erre alapoztuk a további bővülést, ma már 13 alkalmazottal és több alvállalkozóval nyújtjuk szolgáltatásainkat. Cégünk 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban is elnyerte a Mensa által szervezett "Az év intelligens vállalata" díjat a kisvállalatok kategóriájában. 

Esztergomban rendezkedtünk be, a Dunakanyarban élünk. Szeretünk itt lenni és itt képzeltük el családjaink jövőjét. Szeretnénk ide vonzani még több magas hozzáadott értéket termelni tudót - növelni a város és a régió sokszínűségét. Támogatjuk a helyi kezdeményezéseket, 2006 óta mi fejlesztjük a  szeretgom.hu weboldalt, cégünk elnökségi tagja a Vállalkozók Esztergomért Egyesületnek. Elsősorban külföldi ügyfeleknek dolgozunk, egyedi szoftvereket építünk, szolgáltatást exportálunk, és odafigyelünk, hogy ahol csak lehet helyi szolgáltatásokat, termékeket vegyünk igénybe.

 

Számunkra fontos, hogy ott legyünk már az ötletnél, hozzátegyük a termékhez a saját gondolatainkat, a koncepciót az ügyfelünkkel együtt alakítsuk ki és folyamatosan iteráljuk az első verziótól az utolsóig. Célunk, hogy idejében felismerjük a problémákat, megtaláljuk rá a megoldásokat, képessé tegyük a terméket tízezer, százezer, tízmillió vagy akár háromszázmillió lehetséges felhasználó adatainak kezelésére. Nem félünk a nehéz feladatoktól.

Nem vagyunk startup, de szeretünk új ötleteken, startupokkal dolgozni - több ügyfelünket is végigkísértük már az első prototípustól a felvásárlásig.

Megbízóink nagyrészt a pénzügyi szférából, telekommunikációs cégekből kerülnek ki. Közelről követjük a legfrissebb technológiai trendeket. Specialitásunk az ad-tech, vagyis a hírdetéskiszolgálás köré kialakult iparág: több, mint hat év tapasztalattal rendelkezünk ezen a területen: pixel szerverek, adatpiacok fejlesztését, big-data projektekhez kapcsolódó feladatokat végzünk évek óta.